File Manager
הפקודה FileManager פותחת רשת תמונות ממוזערות של כל שרטוט שנשמר באחסון המקומי של הדפדפן שלכם, לפי סדר השמירה האחרונה. השתמשו בה כדי לפתוח מחדש שרטוט קודם, לשנות את שמו, או למחוק אותו.
פתיחת ה-File Manager
- הקלידו
FileManagerבמסוף, או - לחצו על כפתור סרגל הכלים File Manager (סמל היסטוריה) בפאנל File בראש המסך.
הפאנל נפתח בצד השמאלי של הקנבס, ונסגר אוטומטית ברגע שאתם מתחילים פקודה אחרת או מייבאים קובץ — כך שהוא לעולם לא נשאר מעל שרטוט שהוא עדיין לא מציג ברשימה. הוא נפתח מחדש עם רשימה מעודכנת בכל פעם.
רשת התמונות הממוזערות
כל שרטוט שמור הוא כרטיס שמציג תמונה ממוזערת המעודכנת בזמן אמת, את שמו, ומתי עודכן לאחרונה. תמונות ממוזערות נוצרות באופן מיידי בכל פעם שהפאנל נפתח — דבר לא נרנדר או נשמר מראש — כך שכרטיס מציג לרגע סמל מציין מקום בזמן שהתמונה הממוזערת שלו מצוירת. אותו סמל מציין מקום מופיע גם אם היצירה נכשלת, או אם לשרטוט אין עדיין ישויות כלל.
| פעולה | איך |
|---|---|
| פתיחת שרטוט | לחצו על התמונה הממוזערת שלו — מחליף את התוכן הנוכחי של הקנבס |
| שינוי שם | לחצו על סמל העיפרון, או לחיצה כפולה על השם |
| מחיקה | לחצו על סמל פח האשפה, ואז אשרו |
אם עדיין לא נשמרו קבצים, הפאנל מציג “No files saved”. כאשר יש יותר קבצים ממה שנכנס למסך אחד, פקדי Page 1 of N מופיעים מתחת לרשת.
הכרטיס של הקובץ הפתוח כרגע בעורך מסומן בטבעת בצבע הדגשה, ואין לו כפתור מחיקה — מחיקת הקובץ הפתוח הייתה מוחקת את הנתונים השמורים שלו בעוד הקנבס עדיין מציג אותו, והעריכה הבאה פשוט הייתה שומרת אותו בחזרה מיד. שינוי שם עדיין זמין.
מחיקת קובץ
לחיצה על סמל פח האשפה לא מוחקת מיד — היא מפעילה שכבת אישור על אותו כרטיס (“Delete this file?” עם כפתורי Delete / Cancel), מכיוון שהמחיקה היא לצמיתות ולא ניתנת לביטול. לחיצה על Cancel, לחיצה על סמל פח האשפה של כרטיס אחר, או לחיצה במקום אחר בכרטיס — כולם מבטלים את האישור הממתין מבלי למחוק דבר.
שינוי שם קובץ
לחצו על סמל העיפרון (או לחיצה כפולה על שם הקובץ) כדי לערוך אותו במקום, ואז לחצו Enter לאישור או Escape לביטול. שינוי שם נדחה אם השם החדש הוא:
- ריק, או ארוך מ-100 תווים,
- כבר בשימוש על ידי קובץ שמור אחר (ללא תלות ברישיות),
- מסתיים בנקודה, או
- שם התקן שמור על ידי Windows כגון
CON,PRN,AUX,NUL,COM1–COM9, אוLPT1–LPT9.
תווים שאינם תקינים בשם קובץ (\ / : * ? " < > |) מוסרים אוטומטית תוך כדי הקלדה. שינוי שם משנה רק את התווית — הוא לא משפיע על מיקום השרטוט ברשת, מכיוון שהיא ממוינת לפי זמן השמירה האחרון, לא לפי שם.
גבו את העבודה שלכם — אחסון הדפדפן אינו קבוע
KulmanLab שומר שרטוטים ב-IndexedDB, מסד נתונים המובנה בדפדפן שלכם:
- קבצים נשמרים מקומית על המכשיר שלכם בלבד — דבר לא מועלה לשרת.
- לכל דפדפן ומכשיר יש אחסון עצמאי משלו. שרטוט שנשמר ב-Chrome במחשב אחד לא יופיע ב-Firefox, או במכשיר אחר.
- האחסון הזה יכול להימחק ללא אזהרה — על ידי ניקוי נתוני האתר או היסטוריית הגלישה, מחסור במקום בדיסק, שימוש בחלון פרטי/גלישה בסתר, התקנה מחדש של הדפדפן או מערכת ההפעלה, או החלפת מכשיר. אף אחד מהמצבים האלה לא נותן לכם הזדמנות לשחזר את מה שהיה שם.
הדרך היחידה האמינה לשמור על שרטוט בטוח היא לייצא אותו לאחסון שלכם. השתמשו ב-.json (הפורמט הילידי של KulmanLab) כשאפשר — הוא שומר כל ישות במדויק; השתמשו ב-.dxf כשאתם זקוקים לתאימות עם כלי CAD אחרים. עשו זאת לכל דבר שהפסדתו תצער אתכם, ולפני ניקוי נתוני הדפדפן, החלפת דפדפן או מכשיר, או הנחת המכשיר בצד לזמן מה.
טעינת קובץ אוטומטית בהפעלה
כאשר אתם פותחים את KulmanLab CAD, האפליקציה טוענת אוטומטית את הקובץ שהשתנה לאחרונה מהאחסון. אין צורך לפתוח אותו ידנית מה-File Manager בכל פעם.
ניהול אחסון
אין הגבלה קבועה על מספר השרטוטים שתוכלו לשמור, אך אחסון הדפדפן סופי. אם אתם מבחינים באזהרות אחסון, מחקו קבצים ישנים יותר מה-File Manager — או עדיף, ייצאו אותם קודם כדי שדבר לא יאבד.
כדי להסיר את כל השרטוטים השמורים בבת אחת, השתמשו בפקודת WipeStorage.
שמות קבצים
קבצים חדשים ומיובאים מקבלים שם פשוט — לא מוטבעת חותמת זמן. אם השם כבר תפוס, סיומת בסגנון Finder/Explorer מתווספת אוטומטית (plan (2), plan (3), …) כך שדבר לא נדרס. תמיד אפשר לתת לקובץ שם ברור יותר לאחר מכן באמצעות שינוי שם.
פקודות קשורות
- Import — טעינת שרטוט ממערכת הקבצים שלכם לאחסון הדפדפן
- Export Manager — הורדת שרטוט למערכת הקבצים שלכם
- New File — התחלת שרטוט ריק (נשמר אוטומטית גם כן)
- WipeStorage — ניקוי כל הקבצים השמורים מאחסון הדפדפן